Matematik

To funktioner f og g

12. september 2011 af lalalalama (Slettet) - Niveau: B-niveau

  To funktioner f og g er givet ved:

f(x) = x^2-x+2 

g(x) = x^2 +5x - 5/2

 

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

det oplyses at graferne for f og g har netop et fælles punkt Q

b) Bestem koordinatsættet til Q

 

 

Det noget med jeg skal sætte dem lige med hinanden eller noget.. HJÆLP MIG :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

I a) finder man tangenten til grafen for f(x) i det angivne punkt.

I b) skal man løse ligningen f(x) = g(x) .


Svar #2
12. september 2011 af lalalalama (Slettet)

Andersen du gengiver mit spørgsmål?

 


Svar #3
12. september 2011 af lalalalama (Slettet)

Nogen der vil hjælpe hurtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

a) Benyt tangentligningen

y = f'(xo)(x - xo) + f(xo)

b) Løs ligningen

x2 - x + 2 = x2 +5x - (5/2)


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du har f(x) = x2 - x + 2, og dermed f '(x) = 2x - 1 .

Du finder så

f(2) = 22 - 2 + 2 = 4

f '(2) = 2·2 - 1 = 3 ,

og dermed bliver tangentligningen

y = f'(xo)(x - xo) + f(xo)

   = 3(x - 2) + 4

   = 3x - 2


Svar #6
12. september 2011 af lalalalama (Slettet)

a) ser det korrekt ud?

f(x)=x^2-x+2
f(2)=2^2-2+2
f(2)=4
f^' (x)=2x+1
f^' (2)=2*2+1
f^' (2)=5
y=f^' (x_0 )(x-x_0 )+f(x)
y=5*(x-2)+4
y=5x-6


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der gælder f'(x) = 2x - 1


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Nej, genlæs #5. Der er den korrekte tangentligning blevet bestemt.


Svar #9
12. september 2011 af lalalalama (Slettet)

Mange tak.

Hvad med for b)

f(x) = g(x)

x^2-x+2=?-x?^2+5x-5/2

x+2=4x-5/2

2=3x-5/2

2+2,5=3x

4,5=3x?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#9

Du finder at

x2 - x + 2 = x2 +5x - (5/2)

-x + 2 = 5x - (5/2)

-6x = -(9/2)

x = 9/12 , som forkortes til

x = 3/4


Skriv et svar til: To funktioner f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.