Matematik

HJÆLP....Trignometri

13. september 2011 af thuqqish (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
Kan du hjælpe mig med matematik? .


Opgaven lyder således;
To personer bestemmer en flods bredde ved hjælp af et målebånd og en vinkelmåler. De to personer står med 11 meters afstand og måler sigtevinklerne A og C til 64 Grader.

a) Bestem |BC| .
b) Bestem flodens bredde, dvs. højden fra B i trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af mette48 (Slettet)

Start med at lave en tegning.

 CB*cosC = 1/2*AC

hb=1/2AC tgA


Svar #2
13. september 2011 af thuqqish (Slettet)

BC * Cos64? det er længden af siden |BC| ?

Det forstår jeg ikke lige helt. og hvad skal det der 1/2 * AC betyde?


Svar #3
13. september 2011 af thuqqish (Slettet)

Jeg kender jo ikke siden BC, og CB er vel det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2011 af mette48 (Slettet)

Sig mig læser du kun halvdelen af teksten?

Hvis du nu læser hele svaret behøver du ikke spørge dumt.


Svar #5
13. september 2011 af thuqqish (Slettet)

Jeg forstår det ikke, og er her for at spørge

Hvis ikke du er behjælpelig kan du bare smutte..


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2011 af mette48 (Slettet)

Hver af de to linier udgør en ligning (der er = mellem leddene)

Indsæt de kendte størrelser og løs ligningerne hver for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2011 af birgitd

trekantsregning duer kun med en retvinklet trekant, så derfor hvis du tegner en tegning vil du se at hB vil ramme midt på stregen AC, og den længden kender du jo, men i de videre trekantsregninger skal du så kun bruge 1/2 AC.

Og ja BC som opgave spørger efter og CB som Mette har svaret er det samme.

Så prøv nu om du kan bruge Mettes formler


Svar #8
16. september 2011 af thuqqish (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: HJÆLP....Trignometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.