Kemi

redox

13. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Jeg har til afstemning:

 

H2S + Cr2O72- --> S + Cr3+               i surt miljø

 

OT (H2S) = -2

OT(Cr2O72-) = 6

OT (S) = 0

OT (Cr) = 3

 

S Oxideres: to op

Cr reduceres: 3 ned

ladning: venstre side=-4  og højre side = 6

Forskel = 10

 

10H+ 3H2S + 2Cr2O72- --> 3S + 2Cr3+  + 8H2O

den er ikke afstemt korrekt, hvad gør jeg forkert?

 

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af cep (Slettet)

Du har allerede 2 "Cr'er" i dikromaten, så der skal ikke være to foran. 

Så har du ladningerne " -2 <-> +6"

Dem får du til at passe ved at smække 8 H+'er på venstre side. 

Nu har du sammenlagt 14 H'er og 7 O'er på venstre side. Det passer perfekt med 7 vand på højre ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2011 af mathon

 

                 3 H2S    +    Cr2O72-    +    8 H+    --->    3 S   +   2 Cr3+   +   7 H2O


Svar #3
14. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Ahhh tak skal I ha'!


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af uiouio (Slettet)

hvorfor er der en forskel på 10

-4 og 6 har en forskel på 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af cep (Slettet)

Nu var det forskellen mellem -2 og +6, hvilket er 8. '+6' - '-2' = 8


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det drejer sig om forskellen mellem de to tal:

6 - (-4) = 10


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2011 af uiouio (Slettet)

er med


Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.