Matematik

skæringspunkter

13. september 2011 af mathise (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal bestemme koordinterne til nogle skæringspunkter mellem en parabel f(x)=-0,25x^2-x+2 og en linje g(x) = 2x-2

 

Det jeg har gjordt er at sætte dem lig hinanden og så flytte alle led på den ene side så jeg har en andengradsligning men af en eller anden grund passer den bare ikke og jeg kan ikke gennemskue hvor jeg har lavet fejl.

 

-0,25x^2-x+2 = 2x-2

0 = 0,25x^2+3x-4

min d bliver så : 3^2-4*0,25*(-4) ⇒d=13

så sætter jeg tallene ind i formlen for en 2.gradsligning og løser den

x=(-3±√13)/2*0,25

x=0,0729 v -0,8229

det burde give noget i retning af (-13,21;-28,42) (1,21;0,42)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man har

x = (-b ±√d) / (2a) = (-3±√13)/(2·0,25) = -6 ±2√13 ⇒ x ≈ -13,2111 ∨ x ≈ 1,2111

Du har vist divideret med 2 og så ganget med 0,25; men der skal divideres med (2·0,25) .


Svar #2
13. september 2011 af mathise (Slettet)

ok det hjalp meget på mit problem men de tro resultater for x jeg så får kan jeg bare angive disse som skæringspunkter eller skal jeg også have begge yer med i resultatet da de er angivet i facit ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af Angsumalin (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Et skæringspunkt har både en x-koordinat og en y-koordinat, så det er ikke tilstrækkeligt kun at angive x-koordinaterne. Men eftersom f(x) = g(x) for skæringspunkternes x-koordinater, er det tilstrækkeligt at benytte den ene af de to forskrifter, altså enten f(x) eller g(x), til beregning af y-koordinaterne.


Svar #5
13. september 2011 af mathise (Slettet)

#3
 

hvorfor skal det være + 4 når jeg isolerer ? det forstår jeg ikke fordi der på venstre side er +2 og på højre er -2 og jeg vil flytte alle led på højre så jeg skal trække yderligere 2 fra på begge sider og så bliver venstre side -2-2 = -4


Svar #6
13. september 2011 af mathise (Slettet)

altså du siger at jeg skal sætte mit resultat x ≈ -13,2111 ∨ x ≈ 1,2111 ind i 2x-2 for at finde y koordinaten ? men hvordan ved man så hvilken af dem man skal bruge


Svar #7
13. september 2011 af mathise (Slettet)

jeg har forstået den sidste del nu mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.