Matematik

Kædereglen og produktreglen

14. september 2011 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem ∫(sin(x))3dx ved at benytte
a) Kædereglen
b) Produktreglen
Kig i den vedhæftede fil for mere detalieret beskrivelse.

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2011 af NejTilSvampe

du har skrevet integralet af - istedet for differentialet...

differentier den indre og gang med differentialet af den ydre.

den indre er sin(x)  og den ydre er  u^3 

sin(x) ' = cos(x) 

u^3  ' = 3u^2    hvor  u = sin(x)

3*u^2 * cos(x) = 3* cos(x) * sin(x)^2


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2011 af hansemad (Slettet)

Mangler der ikke en mellemregning i den sidste?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2011 af mathon

        Bestem d/dx (sin3(x)) 
ved at benytte
               
                a)
kædereglen
                                                         d/dx(sin3(x)) = 3·sin2(x)·(sin(x)) ' = 3·sin2(x)·cos(x)
                b) produktreglen
                                                         d/dx(sin(x)·sin2(x)) = cos(x)·sin2(x) + sin(x)·2sin(x)·cos(x) =

                                                                  (sin2(x) + 2sin2(x))·cos(x)  = 3·sin2(x)·cos(x)

                                                                                                   


Svar #4
14. september 2011 af larsenmax (Slettet)

Til b) Jeg skal benytte at (sin(x))3 = (sin(x))2 · sin(x), men jeg skal udregne d/dx((sin(x))2) først. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. september 2011 af NejTilSvampe

#4 - samme logik.

sin(x)^2 = sin(x)*sin(x)


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. september 2011 af mathon

     
                b) produktreglen
                                                         d/dx(sin2(x)·sin(x)) = 2sin(x)·cos(x)·sin(x) + sin2(x)·cos(x) =

                                                                             (2sin2(x) + sin2(x))·cos(x)  = 3·sin2(x)·cos(x)

                                                                                                  


Svar #7
14. september 2011 af larsenmax (Slettet)

Forstår stadig ikke hvorfor, det går sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. september 2011 af mathon

 

               f(x) = sin2(x) = u2

  med
               u = sin(x)

              d/dx(f(x)) = d/du(f(x)) · d/dx(u) = 2u ·d/dx(sin(x) = 2sin(x)·cos(x)

             


Skriv et svar til: Kædereglen og produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.