Matematik

Definitionsmængde til tan(x) = sin(x)/cos(x)

14. september 2011 af Pernille6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der overhovedet har en idé om hvad difinitionsmængden til tan(x) = sin(x)/cos(x) er?

Det er lidt mærkeligt beskrevet på Wikipedia.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jo da.

Altså. Nævneren i brøker må aldrig være nul (prøv selv at sætte tal, der er tættere og tættere på nul i nævneren af en brøk).

Så du skal altså overveje, hvornår denne nævner kunne blive nul;
fordi definitionsmængden til en funktion er mængden af de tal, man godt må sætte ind i funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af mathon

 

                     tan(x) = sin(x)/cos(x)              x ≠ (π/2) + p·π     p ∈ Z


Skriv et svar til: Definitionsmængde til tan(x) = sin(x)/cos(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.