Matematik

Funktionoer

14. september 2011 af shamtz (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hei, jeg bruger lige hjælp. Vi har fået lektier i matematik men jeg forstår dem ikke helt.

 

Opgaven:

 

Linje L har ligningen y = 3/4x - 3/2

 

Punktet S er l's skæringspunkt med x-asken. Beregn koordinaterne til S.

og

Punktet T er l's skæringspunkt med y-asken. Beregn koordinaterne til T.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Indsæt y = 0, og løs ligningen 0 = 3/4x - 3/2 .

b) Indsæt x = 0, og beregn y = 3/4·0 - 3/2 .


Svar #2
14. september 2011 af shamtz (Slettet)

Okay mange tak =)

 

Jeg har nu fået ud:

 

Skær. Med X-Aksen = 2

og

Skær. Med Y-Aksen = - 3/2.

 

Nur skal jeg løse disse opgaver:

 

A er det punkt på l, der har førstekoordinaten -2. Beregn A's andenkoordinat.

 

B er det punkt på l, der har andenkoordinaten 3/2. Beregn B's førstekoordinat.


Skriv et svar til: Funktionoer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.