Kemi

reagensfremstilling

14. september 2011 af vasv88 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

opg kan fx lyde:

der skal fremstilles 750 ml 11 w/w %  NaOH. hvor mange g NaOH skal der afvejes?

jeg har eksempler på opgaven, så jeg kan sagtens regne den ud, mit problem er at finde tabelværdien  for 11 w/w % NaOH.

I et af eksemplerne har de skrevet:

hvor mange g KOH skal der afvejes til fremstilling af 200 ml 10 w/w % KOH-opløsning?

hvor de så finder:

tabelværdi: sjovt p (densitet)10 w/w % KOH = 1,0873 g/ml 

 

nogen der kan hjælpe ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af mathon

 

    11 w/w % NaOH har densiteten 1,1243 g/mL

                 c = 0,11·(1124,3 g/L)/(40,0 g/mol) = 3,0918 M

    10 w/w % KOH har densiteten 1,19444 g/mL


Svar #2
14. september 2011 af vasv88 (Slettet)

Ahh... mange tak :) nu giver det mening :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af cep (Slettet)

En lille indskydelse, sjovt p hedder "rho" ;)


Skriv et svar til: reagensfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.