Matematik

Løs ligningen og uligheden

14. september 2011 af Pellerøv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med 3 opgaver tilbage, som jeg absolut ikke kan finde ud af :(

Løs ligningerne:
1.          cos(2x) = 1
2.          cos(x) - sin2(x) = -1    ;    x tilhører [0;2π]

Løs uligheden:
1.          -1/√3 < tan(x) < √3

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Se på enhedscirklen og bestem løsningerne til ligningen cos(y) = 1 , og dernæst findes x af 2x = y .

2. Benyt cos2(x) + sin2(x) = 1 til at omskrive ligningen til en 2.-gradsligning i cos(x).

2. 1 Løs de tilhørende ligninger tan(x) = -1/√3 og tan(x) = √3 , og benyt, at tan(x) er monotont voksende på intervallet ]-π;π[ .


Svar #2
14. september 2011 af Pellerøv (Slettet)

Hej Andersen11

Syntes slet ikke jeg er med :/

Men ang. 2'eren, hvor bliver cos(x) til cos2(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af AskTheAfghan

#2

cos2(x) + sin2(x) = 1  ⇔  sin2(x) = 1 - cos2(x)

Løs ligningen:   cos(x) - sin2(x) = -1    ⇔   cos(x) - ( 1 - cos2(x) ) = -1   ⇔  cos2(x) + cos(x) = 0

                                                                               lad m = cos(x)        ...      m2      +     m    = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

1. Ligningen cos(y) = 1 har løsningen y = p·2π , p ∈ Z . Løs nu ligningen cos(2x) = 1 .


Skriv et svar til: Løs ligningen og uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.