Matematik

Løs ligningen

15. september 2011 af NS123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse ligningen:

log(4+x)+log(x-4)=log 4

Jeg er specielt i tvivl om log 4 på højre side af lighedstegnet?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

benyt at

log(a)+log(b) = log(a*b)

Du kan derefter regne a*b ud, og ophøve logaritmen på begge sider.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af AskTheAfghan

Benyt, at   10log(x) = x    og   log(a) + log(b) = log(a·b)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.