Matematik

Opstil en ligning...

15. september 2011 af NS123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

En lille opgave, som jeg ikke kan se mig ud af.

Et hus skal være 10 m længere end det er bredt. Husets areal skal være på 119 m2.

Opstil en ligning til bestemmelse af husets bredde.

Hvad er svaret her?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af mathon

 

                bredde                 længde            areal = 119 m2
                  i m                       i m                  

                   x                      (x+10)             x·(x+10) = 119              x>0

 

                                      x·(x+10) = 119

                                      x2 + 10x - 119 = 0   x>0

 

 


Skriv et svar til: Opstil en ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.