Matematik

Vektorregning

15. september 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har radius 13 og centrum i punktet C(4,-3)

Cirklen har to tangenter, som er paralelle med vektoren v=(12  5)

Beregn koordinatsættet til hvert af røringspunkterne for de to tangenter.

Jeg tænker at jeg finder cirklens ligning: (x-4)^2+(y+3)^2=13

 

vinklen v kan vel betragtes som retningsvektor for de to tangenter der dermed har normalvektor (-5  12)

Heraf kan jeg finde ligningen for den linje der danner radius liggende parallelt med vektor v= -5x+12y+56=0

 

Nogen der har nogle gode ideer til hvordan jeg kommer videre eller om denne vej evt er helt ude i hampen?

 

VH

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2011 af peter lind

Det er nemmere at se at afstanden fra centrum til røringspunktet er radius r. Punkterne P har så koordinaterne givet ved  OP = OC ±r*n/|n| hvor n er en normalvektor


Svar #2
16. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

Jeg er helt med på OP = OC ±r*n , som vel er lininens parameterfremstilling? men er ikke helt sikker på hvorfor der skal divideres med InI ?????


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2011 af peter lind

fordi vektoren r*n/|n| så får længden r


Svar #4
17. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

Tak:-)


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.