Matematik

Hjælp! y=k*x^(1/3)

15. september 2011 af louiseeglin (Slettet)

Et nedslagskraters størrelse afhænger af den energi, der bliver udløst ved nedslaget. Sammenhængen kan beskrives ved formlen:


                  y=k*x^(1/3)


Hvor y er kraterets diameter (meter), og x er energien (megaton TNT). Barringer-krateret er 1200 meter  i diameter, og ved nedslaget blev der udløst en energimængde på 20 megaton TNT.


a) bestem tallet k.


y=k*x^(1/3)
1200=k*20^(1/3)

k=442,0838
 

Bestem diameteren af det krater, der bliver dannet ved et nedslag med en energi på 4 megaton TNT.
y=k*x^(1/3)

Her kan jeg skrive:

y=k*4^(1/3) --> Men længere kan jeg ikke rigtig komme? Er der nogen der kan hjælpe mig med at komme videre, da jeg er gået mere eller mindre i stå!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2011 af Chrystine (Slettet)

k er den samme.

Så du har y = 442,0838· 4 1/3

 


Svar #2
15. september 2011 af louiseeglin (Slettet)

Men k er jo regnet ud, da vi have 1200? Forstå ikke hvordan k så kan være den samme? Er den konstant lige meget hvad?


Svar #3
15. september 2011 af louiseeglin (Slettet)

Har lige regnet det ud, og det giver:

y=701,7642892

Men hvad så med opgave b;

"En forsker studerer to forskellige kratere. Det ene krater har e diameter, der er 20 % større end det andet.

Hvor mange procent større var energien, der bev udløst ved det store nedslag?"


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2011 af DB0101 (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave. 
vil det så sige, at K er en konstant? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

k er en konstant, hvis værdi bestemmes ud fra oplysningerne i opgaven.


Skriv et svar til: Hjælp! y=k*x^(1/3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.