Kemi

pH

15. september 2011 af uiouio (Slettet)

opgave

For propansyre er K_a=1,3·?10?^(-5).
For en 0,100M vandig propanopløsning skal bestemmes pH og koncentrationen af alle molekyler og ioner, der er til stede.

********

Mit bud:

Bestemmelse af pH
C3H6O2 + H2O ? C3H5O2 + H3O+
pK_S=-log?(K_S )=-log?(1,3·?10?^(-5) )=4,89
Kocentration


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af mathon

 

    propansyres pKs = 4,87   hvilket indikerer svag syre

           pH = (1/2)·(pKs - log(cs)) = (1/2)·(4,87 - log(0,1)) = (1/2)·(4,87 - (-1)) = (1/2)·5,87 = 2,935


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af mathon

 

                                 C3H5COOH   +    H2O    <--->    C3H5COO-   +   H3O+
koncentrationer i mol/L:        c-αc                                            αc                  αc 

                           
                                     [C3H5COO-] = [H3O+] = αc = 10-pH = 10-2,935 = 0,00116 M

                                                                        

                                     [C3H5COOH] = c - αc = (0,1 M) - (0,00116 M) = 0,0884 M


Svar #3
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

så står der, at jeg også skal bestemme koncentration


Svar #4
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.