Matematik

forvirret!

15. september 2011 af anjahør (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg sidder her og skal indsætte nogle punkter i er kordinat system. 

hvis der står y= 2x -4 

hvordan sætter man den så. - starter man med at sætte 4 og så gå to op ..  eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt, for eksempel, x = 0 og beregn den tilhørende y-værdi. Dermed har man fundet et punkt på linien. Tegn punktet ind i koordinatsystemet. Derfra kommer man så til et andet punkt på linien ved at gå 1 hen i x og 2 op i y.


Svar #2
15. september 2011 af anjahør (Slettet)

forstår det ikke helt, skal man gå 2 op og -4 ned?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Genlæs #1.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. september 2011 af mette48 (Slettet)

Lav  et " sildeben", vælg forskellige x-værdier og udregn de tilsvarende y-værdier.

Indsæt talparene i et koordinatsystem og tegn linien.


Svar #5
15. september 2011 af anjahør (Slettet)

kommer den så ikke til at hedde ( -3,2 )

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. september 2011 af mette48 (Slettet)

y= 2x -4

vælger x = 0      y=2*0-4 = -4

x=-3           y=2*(-3)-4 = -6-4 =-10

prøv så selv med x=2

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Du vælger helt selv nogle x-værdier.

Til hver af dine x-værdier udregner du den tilsvarende y-værdi ved at indsætte det i ligningen y= 2x -4.

Tallene skriver man gerne i et sildeben.

Nu tegner du et koordinatsystem og afsætter punkterne (x hen og y op i forhold til (0,0)).

Derefter forbinder du punkterne med en linje (med lineal).

 

Når du har prøvet det nogle gange, ved du, at ligninger af typen y=ax+b giver en ret linje, som skærer y-aksen i b (i dit tilfælde altså i -4), og har hældningen a (i dit tilfælde 2).
Det er hældningen, der siger noget med hen-og-op. Hældningstallet er nemlig det antal, der skal gåes op, når man går 1 til højre - Prøv at tjekke, når du har indtegnet punkterne.

 


Skriv et svar til: forvirret!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.