Matematik

monotiniforhold

16. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

Hej. Kan ikke helt huske hvordan man regner disse.

 

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kan ikke helt huske det? Vil det sige, at du kan næsten huske det? Resten kan måske afhjælpes ved at slå op i bogen?

a) Ved du ikke, hvordan funktionerne (f-g) , (f·g) og (f o g) er defineret?

b) Man undersøger monotoniforholdene for en funktion ved at undersøge fortegnsvariationen for dens differentialkvotient.

c) Find skæringspunkterne mellem de to funktioners grafer, og beregn det bestemte integral af funktionsdifferensen over intervallet bestemt af x-koordinaterne til de to skæringspunkter.


Svar #2
16. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

ja, jeg ved ikke hvordan de er defineret. Kan ikke finde definationerne under monotiniforhold . 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Definitionerne står sikkert heller ikke der.

Men

(f-g)(x) = f(x) - g(x) ,

(f·g)(x) = f(x)·g(x), og

(f o g)(x) = f(g(x)) (sammensat funktion).


Svar #4
16. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

jamen giver a så 4e^2x +x^2 +2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke helt korrekt. Indsæt f(x) = 4e2x og g(x) = -x2 + 2 og beregn f(x) - g(x) .


Svar #6
16. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

forestår det faktisk ikke helt hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har ikke indsat forskrifterne for f(x) og g(x) korrekt til beregning af forskriften for (f-g)(x) . Jeg foreslår, at du gør det korrekt og retter fejlen i #4.

(f-g)(x) = f(x) - g(x) = 4e2x - (-x2 + 2) = ...


Svar #8
16. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

hvor skal jeg indsætte det henne? er altså ikke helt med!


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg har jo allerede indsat det for dig i #7. Du skal reducere det færdigt. Dit resultat i #4 for (f-g)(x) var ikke korrekt. Jeg prøver at få dig til at gøre det korrekt.


Svar #10
16. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

(f-g)(x) = f(x) - g(x) = 4e2x - (-x2 + 2)= 4e^2x +x2 - 2)??


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt, uden den enlige parentes.


Svar #12
16. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

giver b så= 4e^2x*-x^2+2?


Svar #13
16. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis du med b) mener 2. spørgsmål under a), så er det ikke korrekt. Her skal du bestemme forskriften for funktionen (f·g)(x) .

Spm. b) går ud på at finde monotoniforholdene for funktionen (f+g) . Ja, det er forskriften for (f+g) du har angivet; men det er jo ikke svaret på opgaven.


Skriv et svar til: monotiniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.