Matematik

Løs ligningen

16. september 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: B-niveau

x2 - x - 2 = 0

(√) x2 - x - 2 = 0 (√)

(+2) + x - x - 2 = 0 + (+2)

x - x = 2

0x = 2

 

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2011 af mathon

 

     Nej


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er ikke korrekt. Hint: Ligningen er en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2011 af mathon

 

              (1)·x2 + (-1)x +(-2) = 0

a = (1)
b = (-1)
c = (-2)


Svar #4
16. september 2011 af jeanluca (Slettet)

Kan jeg godt se nu, hvor i siger det!

 

Så jeg løser ligningen, ved at komme frem til a, b og c?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2011 af mette48 (Slettet)

Når du har fundet a, b og c indsættes de i løsningsformelen for en 2.grads ligning

x= (-b±√b2-4ac)/2a


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.