Matematik

Differentialligning

17. september 2011 af guzbak - Niveau: A-niveau

En funktion f(x) med definitionsmngde R er lsning til differentialligingen

dy/dx = y(2x+1) , y > 0

og grafen for f(x) gr igennem punktet P(1,3)

Jeg har fundet tangentens ligning og skal nu bestemme monotoniforholdene.

Kan det passe at jeg får 

x= -1/2

og når jeg så sætter det ind i differentialligningen, giver det x.

Eller skal jeg integrere? hvor så det giver -3/4, når jeg sætter det ind.


Hvis dette er helt forkert, vil jeg gerne høre om nogen kan hjælpe mig med at regne opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af mathon

det kan passe, at
                              dy/dx = y(2x+1) = 0 , y > 0

                      for
                               xo = -(1/2)

 


Svar #2
17. september 2011 af guzbak

Okay, tak :-) Tror du så det er nok argumentation til at kunne se, at :

f(x) er aftagende i ]-uendelig;-0,5] og voksende i [-0,5;uendelig[

inklusiv graf, selvfølgelig.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2011 af mathon

Jeg tror ikke, det er nok.

Redegør for monotoniforholdene jvf. dy/dx 's fortegnsvariation i de to monotoniintervaller
 


Svar #4
17. september 2011 af guzbak

Okay :( haha .. jeg giver det et forsøg. Tak !

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.