Matematik

HJÆLP! (Brøker)

17. september 2011 af øhmmm (Slettet)

 hej

find den brøk der ligger præcis midt imellem

a 1/4 og 3/4

b 2/5 og 4/5

c 1/2 og 1

d 1/3 og 2/3

e 1/3 og 2/3

f 1/4 og 3/8

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af Booklover (Slettet)

Nu vil jeg ikke give dig svarene, men det kan være en meget god ide at dividere fx 1/4, så du får 0,25 og ligeledes med fx 3/4, så du får 0,75. På den måde kan du måske bedre overskue hvordan du skal finde en brøk der ligger imellem :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2011 af mathon

     læg sammen og divider med 2


idet du husker
                        en brøk divideres med 2 ved at gange med 2 i nævneren. Måske kan der forkortes.


Svar #3
17. september 2011 af øhmmm (Slettet)

forstod det ikke helt :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2011 af mathon

a)
                          1/4 og 3/4
                lægges sammen: (1/4) + (3/4) = (4/4) = 1

                          1                             divideres med 2= 1 : 2 = (1/2)

                       
                           (1/2) ligger præcis midt imellem (1/4) og (3/4)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2011 af mathon

f)
                          1/4 og 3/8
               lægges sammen: (2/8) + (3/4) = (5/8)

                          (5/8)                         divideres med 2: (5/8) : 2 = (5/16)

                       
                          
(5/16) ligger præcis midt imellem (1/4) og (3/8)

 


Svar #6
17. september 2011 af øhmmm (Slettet)

nåår oki tak

 


Skriv et svar til: HJÆLP! (Brøker)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.