Matematik

polynomier

17. september 2011 af Sogne (Slettet) - Niveau: C-niveau

løs ligningen uden hjælpemidle:
x^2 = 81 
ved t resultatet er 9, men hvordan laver man mellem udregningen?, for at få resultatet 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2011 af MLund92 (Slettet)

du tager kvadratroden på begge sider ....


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Husk også den negative løsning!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man omskriver ligningen

x2 = 81   til

x2 - 81 = 0, eller

x2 - 92 = 0

og benytter en kendt kvadratsætning til at faktorisere ligningen

(x + 9)·(x - 9) = 0

hvorefter nulreglen for et produkt tager sig af resten.

 


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.