Matematik

Udregning af ligning

17. september 2011 af nicolaskm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der vil vise mig hvordan jeg regner denne her ligning ud:

2x+ 4x-7x +1 = -9x +1

den skule gerne ende med x = -1 men synes ikke at jeg kan få den til at give andet end x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af mathon

 

     2x+ 4x- 7x + 1 = -9x +1

     2x+ 4x2 + 2x = 0

     x+ 2x2 + x = 0

     x(x2 + 2x + 1) = 0

     x(x+1)2 = 0       brug nul-reglen


Skriv et svar til: Udregning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.