Matematik

Hjælp til ligning

18. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)
Kan nogen regne på denne ligning? den til højre side ved jeg hvad jeg skal gange med, men ikke venstre. 4(x+1)(2x-3)=(2x-3)(4x+1)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af mathon

 

             4(x+1)(2x-3) = (2x-3)(4x+1)            for x ≠ (3/2) som er en løsning kan du dividere med (2x-3) på bege sider

             4(x+1) = (4x+1)

             4x+4 = 4x+1

             4 = 1                                                      hvilket er en absurditet

4(x+1)(2x-3) = (2x-3)(4x+1)    har ingen yderligere reelle løsninger

             x = (3/2)

                            


Svar #2
18. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Jamen skal man ikke først gange i parenteser?

Svar #3
18. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Slet ingen???

Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.