Matematik

Differentail regning

18. september 2011 af Emilia1123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Håber der er en der kan hjælpe, for kan ikke finde ud af hvordan den skal regnes ud.

Find ligning for tangenten til grafen for f(x)=1/x i punktet (2,f(2)).

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af NejTilSvampe

y = f'(2)*(x-2) + f(2) 

så find f'(2) og f(2)


Svar #2
18. september 2011 af Emilia1123 (Slettet)

Jamen hvad skal så ind på x'ets plads?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

x og y er de variable i tangentens ligning. Du skal beregne f(2) og f'(2) og indsætte i tangentens ligning.


Svar #4
18. september 2011 af Emilia1123 (Slettet)

Jeg forstår det ikke.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2011 af NejTilSvampe

 

a) find f(2) ved at sætte 2 ind på x's plads i f(x)

b) find f'(2) ved at sætte 2 ind på x's plads i f'(x)

c) indsæt de værdier i udtrykket

y = f'(2)(x-2) + f(2) 

d) to streger under facit og aflever.

 


Skriv et svar til: Differentail regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.