Matematik

Svær ligning

18. september 2011 af jonasgmail (Slettet)

Hej, har lige et problem med denne her… hvordan vil I stille den her op som en ligning?

Peter vælger at gå 5 km/t, desuden har han i forvejen gået 10 km. Jakob, som ikke har fået noget forspring, løber 12 km/t. Efter hvor lang tid (antal min.) vil de støde på hinanden? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jakob skal løbe forspringet på de 10km med en hastighed lig med den relative hastighed mellem dem.


Svar #2
18. september 2011 af jonasgmail (Slettet)

Når du siger den relative hastighed, hvad mener du så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den relative hastighed er Jakobs hastighed i forhold til den gående Peter.


Svar #4
18. september 2011 af jonasgmail (Slettet)

Ok, men jeg kan ærligtalt stadig ikke se, hvordan jeg skal stille det op som en ligning for at finde det nøjagtige tidspunkt i minutter 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

(vJ - vP)·t = f

hvor vJ og vP er hastighederne, t er tiden, og f er forspringet.


Svar #6
18. september 2011 af jonasgmail (Slettet)

(vJ - vP)·t = f
(12 - 5)*x = 10
7x = 10
x = 1,43

- og det kan da ikke passe? Der går vel mere end 1,43 minut, inden de møder hinanden.


Skriv et svar til: Svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.