Matematik

dividere negativt tal

18. september 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad sker der når man dividerer at negativt tal f.eks -38 : 12 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er det samme som -(38:12) . Foretag divisionen 38:12 og giv resultatet negativt fortegn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2011 af rosake27 (Slettet)

- : - = +

+ : + = +

+: - = -

-:+ = -

Sådan er reglen for tal. Dvs, at hvis man har et negativt tal og man dividerer det med et positivt tal, så får man et negativt tegn (- : + = -) foran resultatet.

Håber, at jeg kunne hjælpe dig


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af spiriten (Slettet)

når der kun er et -tal i stykket kan du bare fjerne det og sige 38 : 12 = 3.1666667 også bare huske at sætte minuset på igen så det vil blive -3.16666667

hvis du skal dividere med 2 minus tal bliver det plus ligesom  minus gange minus bliver plus


Svar #4
18. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

Det kunne det, tak skal i have!


Svar #5
18. september 2011 af cecilied34 (Slettet)

Når man så trækker et negativt tal, fra et negativt tal? fx -10 - 5. hvad vil det så blive?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

I dit eksempel trækker man ikke et negativt tal fra et negativt tal; man adderer to negative tal

-10 -5 = (-10) + (-5) = -(10+5) = -15

Hvis du trækker et negativt tal fra et andet negativt tal, vil det se sådan ud

-10 - (-5) = -10 + 5 = -5


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2011 af rosake27 (Slettet)

Det skal så blive - 15. Man skal lægge sammen, hver gang tallene har det samme tegn foran dem. Hvis det var  fx      - 10 + 5, så skulle resultatet være -5 (Tegnet fra det største tal "vinder" over det mindste"). Man skal trække fra, hver gang man har forskellige tegn.


Skriv et svar til: dividere negativt tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.