Kemi

PH-beregninger

18. september 2011 af Whatuuup (Slettet) - Niveau: B-niveau

HELP!

Jeg står lige med et par beregninger som jeg er gået i stå med. Det drejer sig om et forsøg med fortynding af eddikesyre.

c(CH3COOH)                               0,10M               0,010M             0,0010M

PH målt                                           2,75                  3,36                   3,83   

[H3O+]

a (dissociationsgrad)

 

Jeg har målt PH-værdierne og skal nu beregne resten. Hvordan kommer jeg i gang? Min eneste oplysning er cs = 0,10M, 0,010M og 0,0010M og så PH-værdien.

Er der nogen som kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af mathon

 

                                                CH3COOH   +   H2O   <--->   CH3COO-   +   H3O+
koncentrationer i mol/L:                    (1-α)·cs                                   α·cs             α·cs               

                             
                                                             α·cs = [H3O+]  = 10-pH       
altså
                                                             [H3O+] = 10-pH                   
og
                                                             α = 10-pH / cs                                            


Svar #2
18. september 2011 af Whatuuup (Slettet)

Mange Tak!


Skriv et svar til: PH-beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.