Kemi

Koncentration

18. september 2011 af uiouio (Slettet)

Fra et tidligere indlæg

Angiv størrelsen af chloridionkoncentrationen i:

0,15M bariumchloridsopløsning, BaCl2(s) ? Ba2+(aq) + 2Cl-(aq)

Der er 2 Cl- pr. BaCl2, dvs. for hvert ene mol Ba2+ har du 2 mol Cl-. Dette betyder, at:

Spørgsmål: Når jeg har stofmængden af Cl-, hvorfor skal jeg så have 2 gange stofmængden af Ba2+

n(Cl-) = 2*n(Ba2+) = 2*n(BaCl2)

Dermed har vi:

c(Cl-) = 2*c(Ba2+) = 2*c(BaCl2) 2*c(0,15M) = 0,30M


Svar #1
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

og har jeg lavet nedenstående korrekt:

0,05M aluminumchloridopløsning, AlCl3(s) ? Al3+ + 3Cl-
n(Cl-) = 3*n(Al3+) = 2*n(AlCl3)
Dermed har vi:
c(Cl-) = 3*c(Al3+) = 3*c(AlCl3)  3*c(0,05) = 0,15M


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.