Matematik

Ligning og ligningssystemet

18. september 2011 af 2011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Brug for hurtig hjælp til ligning og ligningssystem - aflevering i morgen.

 

Løs ligningen

0,84   -    4,98   =   7,3   -   4,34

  X                             4X              

 

Løs ligningssystemet:

4X - 5Y = 8

3X + 4Y =10

 

Tak for hjælpen           


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. september 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg forstår ikke den første opgave, men den med systemet kan nemt løses ved at isolere X i den øverste og sætte ind:

4x-5y = 8  <=> x = (8+5y)/4

3*x+4y = 10  =>  3*(8+5y)/4+4y = 10  <=>  24/4+15y/4+4y = 10  og så videre. Når du har fundet y kan du sætte den ind i en af ligningerne i systemet og finde x.

x = 82/31  og y = 16/31


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. september 2011 af NejTilSvampe

i den første, prøv at gange med x i hvert led.

i ligningssystemet :

hvis du trækker den ene ligning fra den anden får du :

4x - 3x - 5y - 4y = 8 - 10

x - 9y  = -2 

læg 9y til på begge sider

x = -2 + 9y

Indsæt det x i en af ligningerne (du bestemmer helt selv, jeg vælger den første)

4*(-2+9y) - 5y = 8

-8 +31y = 8

y = 16/31

indsæt det y i ligningen for x.

x = -2 + 9*(16/31)


Svar #3
18. september 2011 af 2011 (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Ligning og ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.