Matematik

Hældningskoefficienten

19. september 2011 af sandia (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen.

jeg har desprate brug for hjælp til en aflevring, som skal aflevers imorgen.

 

- mit spørgesmål er: hvordan finder man hældningskoefficienten for linjen med ligningen 2x-3y=3

 

- og linjen k går gennem (0,0) og er parallel med linjen med  ligning x+y=7. bestem en ligning for k?

 

 

please hjælp mig!!!!!! Og tusinde tak på forhånd:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af peter lind

isoler y i ligninge, så du får den skrevet på formen y = a*x+b. a er så hældningskoefficienten.

Hvis 2 linjer er pallelle har de samme hældningskoefficient.


Svar #2
19. september 2011 af sandia (Slettet)

kan du skrive en udregning til den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2011 af Isomorphician

Som skrevet i #1 så skal du isolere y i den givne ligning:

2x - 3y = 3 <=>

-3y = -2x + 3 <=>

3y = 2x - 3 <=>

y = (2/3)x - 1

Find nu selv hældningskoefficienten i den anden opgave.


Svar #4
19. september 2011 af sandia (Slettet)

Okay tusind tak for jeres hjælp :D


Skriv et svar til: Hældningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.