Matematik

find siderne i en trekant vha. vinkelhalveringslinjen

19. september 2011 af kgjersen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa

 

Har fået en opgave som lyder :

I trekant ABC er A= 38 og C =58. 

vinkel B's vinkelhalveringslinje er 7

bestem siderne trekanten.

 

har regnet mig frem til, at B = 84 grader, men jeg ved ikke hvordan jeg skal finde siderne uden at kende mindst en af dem?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kender vinkelhalveringslinien vB . Lav en tegning og få overblik. Vinkelhalveringslinien vB deler vinkel B i to lige store vinkler. Kald vinkelhalveringsliniens skæringspunkt med linien AC for D. I trekant ABD kender man alle tre vinkler sammen med siden |BD| = vB . Benyt sinusrelationerne i trekant ABD til at bestemme siden c = |AB| . Derefter kan de øvrige sider a og b i trekanten bestemmes ved hjælp af sinusrelationerne i trekant ABC.


Svar #2
19. september 2011 af kgjersen (Slettet)

Mange tak for svaret, det hjalp mig rigtig meget :D


Skriv et svar til: find siderne i en trekant vha. vinkelhalveringslinjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.