Tysk

Tysk aflevering

19. september 2011 af schmeur (Slettet) - Niveau: C-niveau

HAr en aflevering for, hvor man skal indsætte bestemmelses ord i nogle tomme felter. Man skal analysere sætningerne, således at bestemmelsesordet kommer i den rigtige kasus.

Det er navne ordenes køn, fx. hankøn, hunkøn, intetkøn flertal..

Kan bare ikke finde ud af det!!!!!!????? hvordan ved jeg, om et navneord bliver ein, einer, eines... Nominativ akkusativ, har SÅ svært ved hjælpæ... hjælp mig!


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Hunkøn akkusativ:eine

Hankøn akkusativ:einen

Intetkøn akkusativ:ein

Dativ hankøn:einem

dativ intetkøn:einem

dativ hunkøn:einer

Nominativ hankøn:ein

Nominativ hunkøn:eine

Nominativ intetkøn:ein

Nominativ=omsagnsled til grundled

dativ=hensynsled

Akkusativ=genstandsled

Med forbehold for fejl


Skriv et svar til: Tysk aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.