Matematik

Minus brøk

19. september 2011 af Thinkpositive (Slettet) - Niveau: 9. klasse

22 3/7 - 6 3/5

Jeg får det til at give 16 -6/35     passer det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke et acceptabelt svar. Det skal reduceres færdigt. Hvilket fortegn har dit resultat?


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2011 af emul0c

Ja - men du skal have forkortet det længere ned vil jeg tro :-)

(22 + 3/7)  -  (6 + 3/5)

<=>

(22 + 15 / 35) - (6 + 21 / 35)

<=>

16 - 6/35

<=>

560/35 - 6/35

<=>

554 / 35


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er en misforståelse at benytte <=> eller ⇔ mellem udtryk, der er lige store. Her skal man benytte lighedstegnet = .

 


Svar #4
19. september 2011 af Thinkpositive (Slettet)

#2

Men er 15/35 - 21/35 ikke lig med -6/35 ??

Hvis nej, hvorfor? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2011 af emul0c

#3

Ok.


#4

Jo det er korrekt. Men hvad er 16 + (-6 / 35) ?

I princippet er det rigtigt - men vil tro din opgave går ud på at forkorte brøken mest muligt, hvorfor du skal have brøken trukket fra de 16.
Her ved du så at 1 = 35/35; hvorfor 16 må være lig (16 * 35) / 35 = 560/35

Du kan så nu trække de 6/35 fra hvorfor du så vil få 554/35


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. september 2011 af birgitd

#4 jo men det er jo ikke så pænt at slutte med at svare er "et helt tal" dog lig minus lidt.

Så du kunne også trække brøkken fra og ende med et blandet tal igen. Altså tage én af dine 16 hele og lave om til 35/35 og så trække de 6/35 dele fra.

altså 16+(-6/35) = 15 + (35/35-6/35) = 15 29/35.


Svar #7
20. september 2011 af Thinkpositive (Slettet)

Tak for hælpen ale sammen, det var brugbart!


Skriv et svar til: Minus brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.