Matematik

transporttid?

20. september 2011 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej alle sammen. 

 

har fået en opgave hvor jeg skal regne transporttiden ud for en tur fra sjælland til sverige,

turen i km = 174,2 km.  hastighed = 100 km/t.

ved godt man skal sige 174,2 / 100 = 1,74.  når jeg bruger følgene metode. ( timer=  km / km/t )

 

mit spørgsmål:

 


hvordan omregner jeg mit resultat (1,74 timer) om til tid som f.eks (1 time og et eller andet Minutter )?

så jeg for det i rigtig tid istedet for decimaler. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af peter lind

1 time er 60 minutter. Hvor mange minutter er så 0,74 time


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Hvis turen er 174.2 km og hastighed er 100 km/t bliver regnestykket således:

 

(100 km/t * hastighed) / 60= (174.2 km * 100 km/t)/60 = 104,31.

 

Derfra tager vi 104-60 = 1 time og 44 minutter.


Svar #3
20. september 2011 af stef4905 (Slettet)

tak for det =)


Skriv et svar til: transporttid?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.