Matematik

Bestem en forskrift for f(x) - parabel

20. september 2011 af DanielBrink (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lidt problemer med en matematik opgave, og håber som følge af dette, at der er nogle derude som kan hjælpe lidt til.

Hvis det er muligt, vil jeg meget gerne se opgaven i sin fulde udregning.

Opgaven lyder som følger:

_________________________

Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4)

- Bestem en forskrift for f(x).

_________________________
 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af mitjilo (Slettet)

du sætter hvert punkt ind i en ligning efter forskroften for en parabel

f(x)=ax^2+bx+c

 

0=a*2^2+b*2+c

0=a*8^2+b*8+c

4=a*0^2+b^0+c

 

du kan så bestemme de tre bogstaver

af 3. ligning får du at c=4, da a*0^+b*0=0

c kan du så sætte ind i de to øverste

0=a*2^2+b*2+4

0=a*8^2+b*8+4

du har nu to ligninger med to ubekendte, der er flere løsningsmetoder, man kan bruge indsættelsesmetoden eller lige-store-koeffecienter's metoden.

Hvilken matematik bog har du? der skulle gerne være et par eksempler under 2.grads funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2011 af mitjilo (Slettet)

eller var det løsningen for en 2. gradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften for funktionen f(x) er et 2.-gradspolynomium. Man kender de to rødder r1 og r2 (ud fra punkterne P og Q), så forskriften har formen

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2)

Benyt nu oplysningen om punkt R til at bestemme koefficienten a .


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f(x) - parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.