Kemi

Opløselighedsprodukt

20. september 2011 af Light-Lover (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået følgende afleveriingsopgave, som jeg er i tvivl om

Jeg har løst det meste selv, men jeg er i tvivl om et par ting

 

Det drejer som et opløselighedsprodukt for en reaktion hvor vi ved at der udældes sølvchlorid og sølvbromid (begge salte er tungt opløselige)

 C(AgNO3 = 0,100 M

C(NaCl) = 0,1100 M

C(NaBr) = 0,1100 M

Ksp(AgCl) = 1,82 * 10^(-10)

Ksp(AgBr) = 5,0 * 10^(-13)

 

Jeg ved at jeg har følgende nettoreaktion

Cl- (aq) + Br- (aq) 2 Ag2+ (aq) ⇔ AgCl(s) + AgBr(s)

 

Deraf får jeg følgende ligning for ligevægtskonstanten

[Ag^+]^2 * [Cl^-] * [Br^-] = Ksp(AgCl)*Ksp(AgBr)

Nu er problemet så at jeg skal opskrive masse bevarelsen for hhv. sølv, brom og chlor for at gøre det muligt at udregne ligevægtskonstanterne.

Her går jeg i stå

Jeg har gjort et forsøg men jeg synes ikke det passer

(Og jeg ønsker ikke nødvendigvis et svar, men bare et hint i den rigtige retning så jeg ikke får en genaflevering)

 


Skriv et svar til: Opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.