Matematik

andengradspolynomium

20. september 2011 af holg0051 (Slettet) - Niveau: B-niveau

mat ab1 opg 854

f(x)= -1-1√(x+3)

angiv en foreskrift for den omvendte funktion.
 

er helt blank here har prøvet alle mulige forskelle udregnings metoder, men kan ikke få det til at gå op.
nogen der kan give mig nogen metoder til hvordan jeg griber den an.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket

y = -1 -√(x+3)

til at isolere x som funktion af y


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2011 af peter lind

flyt de -1 over på venstre side og kvadrer ligningen. Vær opmærksom på at du ved at kvadrerer kan indføre en falsk løsning.


Svar #3
20. september 2011 af holg0051 (Slettet)

det har jeg prøvet må gøre noget galt for jeg for ikke den modsatte funktion ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vi kan ikke hjælpe dig videre, før du forklarer, hvad du har gjort.


Svar #5
20. september 2011 af holg0051 (Slettet)

y = -1 -√(x+3) ⇔ 1+y  = -√(x+3) Hvad gør jeg her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Kvadrer dernæst begge sider og isoler x.


Svar #7
20. september 2011 af holg0051 (Slettet)

hvordan kan jeg det når højre side er Kvadreret

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2011 af peter lind

Kvadrer ligningen. Vær opmærksom på at venstre side er negativ


Svar #9
20. september 2011 af holg0051 (Slettet)

der står jo kvadratroden af x+3 så kan jeg da ikke smide den under kvadratrods tegn igen det er da wullapyk


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man kvadrerer et tal ved at gange det med sig selv. Derved forsvinder kvadratroden.


Svar #11
20. september 2011 af holg0051 (Slettet)

misforstod det. det var også sådan jeg havde startet med at gøre, men fik ikke det rigtige. skal jeg sætte venstre side i anden eller skal jeg gange det med x+3?

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man kvadrerer hver side for sig for at isolere x

(1+y)2 = x+3

I øvrigt hedder kunstsproget volapyk.


Svar #13
20. september 2011 af holg0051 (Slettet)

det kan jeg få til 4+y^2+2y=x men det er da ikke den omvendte. har kun haft matematik i 4 uger så i må bære over med jeg er lidt langsom til at forstå det hele


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du har ikke reduceret det korrekt. De 3 skal jo trækkes fra på hver side.


Svar #15
20. september 2011 af holg0051 (Slettet)

fuck sorry det er ved at være sent

y^2+2y-2=x

så tager vi fx 4 
4^2+2*4-2=22
men y = -1 -√(x+3)
 

-1-√(22+3) = -6 

den går stadig ikke op? er det mig der har misforstået det


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Den omvendte funktion har så forskriften

f-1(y) = y2 + 2y - 2 , y ≤ -1 .


Svar #17
20. september 2011 af holg0051 (Slettet)

det kan jeg bare ikke for til at blive det omvendte lige meget hvilke tal jeg sætter ind .

f(x)= -1-1√(x+3)

f-1(x) = x2 + 2x - 2

f-1(4) = 22

f(22)=  -6

det er da ikke det omvendte


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Du skal gøre det rigtigt.

f(22) = -6 og

f-1(-6) = (-6)2 + 2·(-6) -2 = 36 -12 -2 = 22

Det er jo en betingelse, at y ≤ -1 for forskriften for f-1 . Så nytter det ikke at forsøge at beregne f-1(4) .


Svar #19
20. september 2011 af holg0051 (Slettet)

skide godt tak skal du have :D du var en kæmpe hjælp god nat alle sammen :D


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.