Matematik

maksimering og minimering

20. september 2011 af Xman1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe mig igang  med første opgave. 

Har selv forsøgt at sætte to formler op mod hinanden. den ene er formlen for volumen for de forskellige figur, men er lidt på bar bund ... opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk overfladeareal A og rumfang V som funktion af d og h for cylinderen og keglen, og som funktion af x og h for kassen. Benyt, at V = 5 til at isolere den ene variable og bestem så minimum af A i den anden variable.


Svar #2
21. september 2011 af Xman1 (Slettet)

Jeg har forsøgt, men det går ikke rigtigt :/ kan vi ikke prøve at udregne for kassen ?? trin for trin ?


Svar #3
21. september 2011 af Xman1 (Slettet)

 Vkasse

V = x^2 * h

h = V/x^2

 

A = x^2 * 4*h*x

Så indæstter jeg h ind i A:

A = x^2 * 4* V/x^2 * x

A = ???

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2011 af Walmart (Slettet)

Hey du. Kig mit svar.

Vedhæftet fil:minimum.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Arealet for kassen er ikke korrekt. Det er A = x2 + 4hx = x2 + 4V/x


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Din analyse skal revideres lidt, da det i opgaveteksten er angivet, at beholderne fremstilles uden låg. Du har medtaget lågets areal i overfladearealet. Fremgangsmåden er korrekt; men det bliver en funktion med lidt andre koefficienter, der skal optimeres.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2011 af Walmart (Slettet)

Nååå ja. Se igen.

Vedhæftet fil:minimum.png

Skriv et svar til: maksimering og minimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.