Matematik

Andengradspolynomium

21. september 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Epot (x) = 2x2 -12x +18

Jeg skal finde toppunkt i ovenstående andengradspolynomium, men får at d er -288, og der er dermed ingen løsning kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af AskTheAfghan

Det er fordi, du glemte at sætte parentesen på et negativt tal; d = (-12)2·4·2·18 = 0


Svar #2
21. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Så det vil sige at da

d = 0 beregner jeg x med

x = -b/2a   ? Og det er så mit x-koordinat. Kan det passe?


Svar #3
21. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Min lommeregner siger ellers det giver  20.736 når jeg sætter paranteser?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2011 af AskTheAfghan

Skrev forkert .. Jeg mente d = (-12)2 - 4·2·18 = 0

Tp = (x ; y) = (-(b/2a) ; -(d/4a))


Svar #5
21. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Mange tak

Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.