Matematik

Hjælp til "lokale ekstrema"!!!

21. september 2011 af ENNC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg sidder med 2 opgaver jeg ikke helt kan finde ud af, og håber der er nogle der vil hjælp mig (gerne med udregnigner!)

 

1) En funktion f er bestemt ved

                                         f(x)=-x3+4x2+3x-3

a) Bestem de lokale eksrema for f samt monotoniforholdne.

 

2) Der er givet et andengradspolynomium

                                        f(x)=-x2+9

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter
med førsteaksen.

 

Håber der er en der vil bruge 5 min på at hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Ved du ikke, hvordan man finder lokale ekstrema for en funktion, og hvordan man bestemmer monotoniforholdene for en funktion?

2) Find først skæringspunkterne mellem funktionens graf og f8rsteaksen. Bestem dernæst tangenternes lignigner i hvert af skæringspunkterne. Hvad kan du ikke finde ud af her?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2011 af Husne (Slettet)

Hey Jeg vli gerne vide hvordan man finder lokale ekstrema for en funktion.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det undersøges ved at løse ligningen f'(x) = 0 og undersøge fortegnsvariationen for f'(x) . Det er sikkert forklaret mere detaljeret i din bog.


Skriv et svar til: Hjælp til "lokale ekstrema"!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.