Matematik

løsning til differentialligning

22. september 2011 af kiskiss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan jeg få et hint til hvordan nedenstående opgave løses?

Bestem de værdier af tallet a, for hvilke funktioner med en forskrift på formen f(x) = ax er løsninger til differentialligningen (x+2y) * (dy/dx) = 12x - y


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt y = ax i differentialligningen. Dette giver en ligning i a, der kan løses.


Svar #2
22. september 2011 af kiskiss (Slettet)

Det giver så dy/dx = -(a-12)/(2a+1). Hvordan løser jeg den?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Man har y = ax og dermed dy/dx = a, og det indsætter man i differentialligningen.


Skriv et svar til: løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.