Matematik

En parabels ledelinje

22. september 2011 af Cmpman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hvordan finder jeg en ledelinje for en parabel ud fra følgende oplysninger?

Toppunktet = (1,1)

a = 2

y=2x^2-4x+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Parabelen har den egenskab, at dens punkter ligger lige langt fra brændpunktet og ledelinien.

For parabelen f(x) = ax2 + bx + c   har ledelinien ligningen

y = -(d+1)/(4a)


Svar #2
22. september 2011 af Cmpman (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad d er

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tallet d er diskriminanten.


Skriv et svar til: En parabels ledelinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.