Matematik

cosinus og sinusrelationer

22. september 2011 af psdaoc (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa

jeg sidder med en opgave omhandlende cosinus og sinusrelationerne... men jeg har desværre ikke helt styr på det... måske er der nogle der kan hjælpe`?

To skibe C og D iagttages fra to punkter A og B fra strandbredden. Fra A
og B, hvis indbyrdes afstand er 900 m, m°ales:
\CAD = 68.6 grader, \DAB = 32.3 grader, \CBA = 29.4 grader, \CBD = 62.8grader
Beregn skibenes indbyrdes afstand.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning og få overblik.

I trekant ABC kender man alle tre vinkler og en side AB. Benyt sinusrelationerne til at beregne de to ukendte sider AC og BC.

I trekant ABD kender man ligeledes alle tre vinkler og en side AB. benyt igen sinusrelationerne til at beregne de to ukendte sider AD og BD.

I trekant BCD kendes nu de to sider BC og BD og vinkel CBD er kendt. benyt nu cosinusrelationen til at bestemme siden CD , hvilket er afstanden mellem de to skibe.


Svar #2
22. september 2011 af psdaoc (Slettet)

det jeg ik helt forstår når jeg prøver at tegne den er.

jeg kender afstanden fra A til B som er 900m, der hvor det går galt er når jeg begynder at se på :

\CAD = 68.6 grader, \DAB = 32.3 grader, \CBA = 29.4 grader, \CBD = 62.8grader <--  jeg kan ik helt forstå hvordan de skal tydes fx. du skriver jeg kender alle 3 vinkler i ABC, skal det læses som DAB= 32.3 + CBA= 29.4? og så er det de 2 trækkes fra 180 for at finde den sidste vinkel ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at vinkel CAB = vinkel CAD + vinkel DAB . Nu kender man de to vinkler CAB og CBA i trekant ABC. Derfor kender man også den tredje vinkel ACB i trekant ABC. Man kender siden AB i trekant ABC; derfor kan man benytte sinusrelationerne til at bestemme de to sider AC og BC i trekant ABC.

Samme fremgangsmåde benyttes i trekant ABD.


Svar #4
22. september 2011 af psdaoc (Slettet)

det gav en hel del mening,  når jeg så skal finde ABD, hvor jeg kender  DAB = 32.3  kan jeg så ligesom i den føste vinkel tage  DCB = CAB + CAD ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Her kan man benytte, at vinkel ABD er lig med vinkel CBA + vinkel CBD .


Svar #6
22. september 2011 af psdaoc (Slettet)

mange tak, mulight du kan forklare hvordan du ved at det er de vinkler man skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det ser man da af tegningen, ud fra det, der er givet.


Skriv et svar til: cosinus og sinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.