Matematik

Polynomier

22. september 2011 af Fibirger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studerende! :)
Jeg mangler bare en sidste opgave i at kunne holde fri for idag, opgaven handler om polynomier..
- Kan du hjælpe mig frem til det svar?
Selve opgaven er vedhæftet som billede!!
På forhånd tak! 

 


 

9103.
- Graden f og g.

- Bestemmelse  af f’s forskrift når graden er 4, og kofficienten til x4 er = ¼

- Bestemmelse  af g’s forskrift når graden er 3, og kofficienten til x3 er = 1

Vedhæftet fil: 002.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan aflæse 4 forskellige rødder for f , så man har

f(x) = a·(x - r1)(x - r2)(x - r3)(x - r4) ,

og a er givet i opgaven.

For g kan man aflæse 3 forskellige rødder. Det er helt samme fremgangsmåde.


Svar #2
22. september 2011 af Fibirger (Slettet)

Tusind tak!!
f(x) = a·(x - r1)(x - r2)(x - r3)(x - r4).. her er a 1/4
Så forskriften for f = ''f(x) = 1/4·(x - r1)(x - r2)(x - r3)(x - r4)'' og g= ''g(x) = 1*(x - r1)(x - r2)(x - r3)''


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal jo indsætte røddernes værdier, som aflæst på figuren.


Svar #4
22. september 2011 af Fibirger (Slettet)

Nå ja selvfølgelig! (: Når jeg så har indsat værdierne for r, skal jeg så regne den ud?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, man kan så regne polynomiernes koefficienter ud ved at gange ud.


Svar #6
22. september 2011 af Fibirger (Slettet)

Super. Go' torsdag :)

Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.