Matematik

Konstant gange Funktion

22. september 2011 af MrEr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår denne regneregel.

 

Man diffenrentiere en kostant gange en funktion ved at lade konstanten stå, og diffentiere funktionen;

hvis g er en differentiabel funktion er k er konstanten; 
f(x) = k * g(x)        f´(x) = k * g´(x)

 

Beviset;

1.  Deltay/Deltax = f(x+deltax)-f(x)/deltax = k*g(x+deltax)-k*g(x)/deltax

 

2. k*(g(x+deltax)-g(x)/deltax)

 

Er helt med på trin 3, men kan simpelthen ikke forstå hvad der sker i disse to trin! vil en rar sjæl ikke hjælpe mig, på forhånd mange tusinde tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af NejTilSvampe

Forstår du hvorfor dette er rigtigt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man viser, at differenskvotienten for funktionen k·g(x) er lig med k·(differenskvotienten for g(x)).


Svar #3
22. september 2011 af MrEr (Slettet)

Ja, det er vel funktionen det hele er indsat i?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2011 af NejTilSvampe

delta y er et udtryk for funktionstilvæksten. Dvs. forskellen i funktionsværdierne i punkterne  x0+deltax og x0

Hældningskoefficienten af en linje er forholdet mellem funktionstilvæksten Δy og forskellen af x-koordinaterne Δx (det lærte du i første g.)


Skriv et svar til: Konstant gange Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.