Matematik

to ligninger med to ubekendte

22. september 2011 af MatildeB94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa (:

 

Jeg sidder her med et stykke, og jeg kan ikke finde ud af, hvad jeg gør forkert?

 

1.) 4x = -9y      5x + 0,5y = -8

20x = -45y      20x + 2y = -32

47y = -32

y = -0,7

4x = 6,3

x = 1,575

 

hvad går galt her?

 

 

det andet ved jeg ikke hvad jeg skal gøre med?

 

((5)/(7))x+((2)/(3))y=0       ((1)/(4))x+y=10

det ovenfor er brøker (:

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af peter lind

jeg kan slet ikke se nogen sammenhæng mellem dine ligninger. Skriv de oprindelige ligninger ind og angiv trin for trin hvad du gør.


Svar #2
22. september 2011 af MatildeB94 (Slettet)

1.) 4x = -9y   ,   5x + 0,5y = -8

Jeg finder en fællesnævner for x'erne, denne er 20x.

Efterfølgende ganger jeg så det tal, jeg har måtte gange de oprindelige x'er med, for at ramme fællesnævneren ind i hele ligningen, således;

4x * 5 = -9y * 5   ,   5x * 4 + 0,5y * 4 = -8 * 4

 

dette giver så;

20x = -45y   ,   20x + 2y = -32

 

x'erne går ud med hinanden, der rudceres, og tilbage står y'erne;

47y = -32

herefter løses ligningen 'normalt'

y = -0,7

 

y erstattes med den nu kendte værdi, og den anden ligning løses;

4x = 6,3

x = 1,575

 

tjekker man efter i den anden ligning i ligningssytemet, er den ikke korrekt. jeg er ikke sikker på, at jeg har gjort det rigtigt, men jeg kan ikke lige finde fejlen (:


Svar #3
22. september 2011 af MatildeB94 (Slettet)

Dette er så den anden ligning:


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2011 af peter lind

Den første: Det er en simpel fortegnsfejl. Du har 20x = -45 og 20x+2y = -32.Erstatter du i den anden ligning med -45 fra den første ligning får du -45+2y=-32

Den anden ligning. Hvis du ikke kan lide brøker kan du slippe af med dem ved at gange med fællesnævneren. I den første ligning er fællesnævneren 21 i den anden 4

En anden mulighed er at isolere y i den anden ligning og sætte det ind i den første ligning.


Svar #5
22. september 2011 af MatildeB94 (Slettet)

Tror jeg er kommet til at skrive den første forkert ind. Den ser således ud;

 

 


Svar #6
22. september 2011 af MatildeB94 (Slettet)

Hvad skal jeg gange fællesnævneren med? Og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2011 af peter lind

ned den nye skal du gange den sidste ligning med 2 for at slippe af med brøken.


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.