Matematik

Matematik let ligning

22. september 2011 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Længden af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148 cm. Find dets længde og bredde.;) jeg har fundet længden og bredden men det er ligningen jeg ikke kan finde ud af at opsætte? ;) hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Vi har at

O = 2·l + 2·b, og dermed

O = 2·(2·b - 7) + 2·b = 148 .

Isoler nu bredden b .


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2011 af exutu (Slettet)

l=længde

b= bredde

l=2b-7

148=2l+2b


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2011 af peter lind

kald bredden x. Find derefter længden udtrykt ved x. Derefter adderer du længden af siderne og sætter resultatet = 148


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2011 af Walmart (Slettet)

solve(148 = 2*(x-7)+2*2*x, x);

                                             {x = 27}


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er den forkerte ligning, men den har sjovt nok den rigtige løsning.


Skriv et svar til: Matematik let ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.