Fysik

Brydninsvinkel og tykkelse af glas

23. september 2011 af Barrichello (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, har tykkelsen af glasset nogen betydning for brydningsvinklen?

Har en opgave hvor en lysstråle sendes gennem en glasklods.
Indfaldsvinklen er 40 grader og gladsklodsen er 2.5 cm bred.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af Lurch (Slettet)

Tykkelsen har ingen betydning. Kun brydningsindexet og indfaldvinklen


Svar #2
23. september 2011 af Barrichello (Slettet)

Tusinde tak :)


Svar #3
23. september 2011 af Barrichello (Slettet)

Hvis der så i opgaven bare står "glas", hvilket brydningsindex skal jeg så gå efter? plexiglas, rudeglas eller laboratorieglas?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2011 af Lurch (Slettet)

Hvis ikke noget specifikt er opgivet i din opgave, må du jo selv vælge en fra din bog :) 


Svar #5
23. september 2011 af Barrichello (Slettet)

Var også mit indtryk, kunne selvfølgelig også lave alle 3 :b


Svar #6
23. september 2011 af Barrichello (Slettet)

Nu skal jeg så beregne forskydninen d af strålen, når den har passeret klodsen. Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2011 af Lurch (Slettet)

Der skal du bruge tykkelsen af glasset. De kender brydningsvinklen og afstanden før den forlader glasset igen. Så skal der laves lidt trekantsberegning

 


Svar #8
23. september 2011 af Barrichello (Slettet)


Ja, det ikke engang løgn :)


Svar #9
23. september 2011 af Barrichello (Slettet)

Brugte sinusrelationen og fik 17.01 cm , er det korrekt? :)

Jeg har vinkel A = 25.194 og vinkel C=90 og c=2.5cm


Svar #10
23. september 2011 af Barrichello (Slettet)

Rettelse fik 1.064cm :P

a=c*sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nu er det ikke c, der er glassets tykkelse; men b, så du skal have fat i tan(A) i stedet for sin(A).


Svar #12
23. september 2011 af Barrichello (Slettet)

Hvis du prøver det her link: kan du se opgaven i 8.2 :)

http://ibog.orbitbhtx.systime.dk/index.php?id=240


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. september 2011 af mathon

   parallelforskydningen

                                                  d = (2,5 cm) · (sin(i-b)/cos(b))  =  (2,5 cm) · (sin(i) - cos(i)·tan(b))


Svar #14
27. september 2011 af Barrichello (Slettet)

Det forvirre mig lidt det der, forstår ikke helt hvad du har lavet der :/

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. september 2011 af mathon

 

                ...lav stor tegning og få overblik

og nøjs med
                                       d = ((2,5 cm) / cos(b)) · sin(i-b)               trigonometri i to retvinklede trekanter
  


Svar #16
27. september 2011 af Barrichello (Slettet)

Ahh, okay, tusinde tak skal du have :)


Skriv et svar til: Brydninsvinkel og tykkelse af glas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.