Matematik

HJÆLP. Afleveringsmatematik :(

23. september 2011 af øhmmm (Slettet)

hej

opg 1

for en arv på 50.000 kr. køber petersen værdipapirer.

han køber 30.000 kr obligationer til en kurs 78½ og 8000 kr. aktier til kurs 158.

hvor meget skal han betale for værdipapirerne ?

hvor meget har han tilbage af de 50.000?

 

opg 2

en almindelig dobbeltseng måler f.eks 1,4 x 2 meter.

i året 1430 lod hertug philip af burgund fremstille en seng, der målet 5,79 x 3,81 meter.

beregn arealet af de to senge.

indtegn på millimeter-papir de to senge i målstoksforhold 1:100.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

1) Han skal vel betale 30.000 + 8.000 kroner for papirene.

 

2) Areal = længde*bredde

Når du skal lave noget i målestokforhold skal du være opmærksom på hvilke enheder der bliver brugt. Her bliver der brugt meter, så du skal altså tegne dem ind i et forhold der er 100 gange mindre. 
Du får et hint. der går 100 cm på én meter


Svar #2
23. september 2011 af øhmmm (Slettet)

forstår det ikke lige helt :!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

1) Man skal beregne prisen for værdipapirerne ved hjælp af de angivne kurser. Der er opgivet papirernes pålydende værdi. Kursen angiver prisen for 100kr pålydende værdipapir.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hver sengs soveareal har form af et rektangel. Beregn arealet af hver sengs soveareal.


Svar #5
23. september 2011 af øhmmm (Slettet)

men hvordan beregner jeg det

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv at være mere præcis. Der er to opgaver. Hvilken af dem spørger du til? Du har fået udførlig hjælp til dem begge.


Svar #7
23. september 2011 af øhmmm (Slettet)

hvordan regner jeg opg 1 ud

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Vi vil gerne hjælpe dig, men du lærer altså ikke meget ved, at vi bare giver dig svaret.

Prøv at skrive den hjælp, du har fået, med egne ord. Især #3 er rigtig god og vigtig.
Prøv så at skrive, hvad du tror, du kan bruge det til, og hvordan du kunne regne på det.
Så kan vi bedre hjælpe dig videre.


Svar #9
24. september 2011 af øhmmm (Slettet)

kan i ikke give mig eksemler på hvordan jeg regner opg 1 ud alså i kan bruge andre tal eller noget


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis kursen på et værdipapir er, f.eks. 65, betyder det, at 100kr pålydende koster 65kr. Prisen for 8000kr pålydende finder man så ved først at finde prisen for 1kr pålydende, og dernæst for 8000kr pålydende.

100kr pålydende koster 65kr.

1kr pålydende koster    65kr/100 = 0,65kr

8000kr pålydende koster 8000·0,65kr = 5200kr


Svar #11
24. september 2011 af øhmmm (Slettet)

nåår oki se nu forstår jeg det tak


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. september 2011 af ahmed1234 (Slettet)

nejnej, i er helt galt på den :P 

det du skal gøre er. at beregne kursen. ligesom der står i formelsamling (hvis du har en) 

så skal du sige    30000kr * 78.5 / 100   så finder du ud af, hvor meget han har betalt for dem. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Kursen er opgivet i opgaven, den skal da ikke beregnes. Din fremgangsmåde er ellers præcist, som det er forklaret i #10. Kursen beskriver, hvor meget 100kr pålydende værdipapir koster.


Brugbart svar (1)

Svar #14
28. september 2011 af ahmed1234 (Slettet)

undskyld så :) men det jeg mente er, at han skal bruge formlen hvis han vil løse den opgave hurtige. altså som jeg skrev her.


Skriv et svar til: HJÆLP. Afleveringsmatematik :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.