Kemi

opg stofmængde

23. september 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn massen af den mængde stof, som i hvert tilfælde skal anvendes til fremstilling af følgende opsløsninger:

1) 1,00 L af en 1,00 M Nacl opløsning

2) 2,50 L af en 0,500 M MgBr2 opløsning

3) 250 mL af en 0,200 M Nacl opløsning

 

Mine udregninger:

n = c * V

1) n = 1 L * 1 M = 1 mol

2) n = 2,5 L * 0,500 M = 1,25 mol

3) n= 0,250 L * 0,200 M = 0,05 mol

 

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Du skal finde den ækvivalerende masse til de respektive stofmængder ved at gange med stoffets molarmasser.

Generelt gælder

n = m/M

da n = c*V fås

c*V = m/M

hvoraf

m = c*V*M

Heraf ses, at du blot mangler at gange med M, der er stoffets molarmasse

 


Svar #2
23. september 2011 af jeanluca (Slettet)

Kan godt se det nu. Det er massen m jeg skal finde. Skal simpelthen lære at læse, hvad der står!

 

Så først finder jeg n ved formlen for n = c * V

Derefter bruger jeg formlen m = n*M.

Det kommer vel ud i et.

 


Skriv et svar til: opg stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.