Matematik

Parameterfremstilling/vektor

24. september 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem med begyndelsespunkt 0 bevæger to punkter Pog Rsig således at der gælder at:

Vektor OP=(1  1)+t(2  1) og vektor OR=(1  3)+t(1  1), hvor t ∈R.

 

Bestem t, så linien gennem Pog Rgår gennem punktet Q(10,2)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2011 af mette48 (Slettet)

linie gennem Pt og Rt

PtRt= PO+OR = - OP+OR = - [(1,1)+t(2,1)] + (1,3)+t(1,1)

PtRt = (10,2) find t


Svar #2
24. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Parameterfremstilling/vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.